About

Status – Pelajar tahun akhir dan unbelievable. Eh, unavailable lah! hikhikhik
Tarikh lahir – 4 Ogos
Tempat lahir – Tanjung Malim, Perak
Minuman kegemaran – Teh’O panas, Kopi,
Makanan kegemaran – Tomyam, spaghetti,
Haiwan kesukaan – Kucing
Alergik – Lipas
Sukan kegemaran – Pingpong, bola jaring
Skil luar biasa – Memasak, mengemas rumah, membasuh kain
Prinsip hidup – Jadi diri sendiri!
Mula berblogging – Tahun 2007

Blog ini hanyalah perkongsian peribadi aku semata-mata berkenaan apa jua yang telintas di fikiran dan di depan mata aku. Sekian, terima kasih kerana sudi menjejaki blog ini.

53 Responses to About

  1. naem says:

    ooo..kakak rpenye..ngee~

  2. MuzzamMiL says:

    [Quote]2. Mudah tertawan padanya.

    Memang ramai yang tertawan dengan saya tapi hanya satu yang berjaya menawan hati saya. [/Quote]

    AlhamdulilLah.. amboi.. angkat bakul nampak..
    Semoga berjaya dalam lapangan..

    ~ Saya follow link dari ukhwah.com

    Salam Ukhwah,
    MuzzamMiL

  3. hafizmd says:

    salam ‘alaik…

    terima kasih sudi bertukar link…saye dahpun tambah link saudari di ruang teman blogger…

    salam ukhwah😀

  4. wazy says:

    salam perkenalan yer

  5. mankuchai says:

    Salam perkenalan! terima kasih sudi singgah blog saya..🙂

  6. suri says:

    salam sahabat😉

    terima ksh sb sudi masuk blog suri_cinta😉

  7. faizal says:

    salam ukhwah..salam kenal.
    moga2 terus success menulis sbg sumbangan kpd masyarakat

    “Saya merupakan pelajar undang-undang syariah dan undang-undang sivil di salah sebuah institusi tempatan”-ermm,rasa tau kot universiti mana tu..hehehe…

    thank u n wasalam..

  8. adele says:

    salam ukhwah faizal..salam perkenalan..terima kasih sudi berziarah di blog yg penuh kekurangan ini..

    tau ke? sebut dalam hati kuat2 k!😀

  9. Pingback: GiveAway Domain by KhaiZarien.com | Anwar's BlogShop

  10. Pingback: Good Friends Are Always Close To The Hearts | Anwar's BlogShop

  11. Hadi Rofiee says:

    Salam ukhwah.

    Berumur 30 tahun pada tahun 2019? Hmm… mungkinkah saya lebih tahun sedikit daripada saudari.. Hehe.😀

    Syariah & undang2 – Institusi tempatan..

    Penuh teka-teki.🙂

    Walau apa2 pun, selamat berblogging. Jika dikira di alam blogging, saya adalah junior. Mohon beri tunjuk ajar.

    Salam perkenalan.

    • adele says:

      salam ukhwah..

      yeke misteri..macam tak je..hehe

      sy pun bukanlah terbaik dlm blogging ni..

      apapun,jgn berenti berusaha..ada mslah boleh kongsikan..

      salam perkenalan🙂

  12. Amry says:

    dah berapa kali mai sini, baru nak tengok tentang Adele. hehehe..muda lagi dari saya Adele niiii…hehehe…bolehah nak buli.. hahahahahaha….gurau jerk😛

  13. maza says:

    amvoiii ustazahhh.. dgn che abg itew.. wink! wink! wink!.. hahahah

    entah mcm tertulislah fulaks blog ini ke blogrolls maza yg sana itu.. GKKJ yg melantun-lantun yg entah apa-apa entah gitew. huhuhu

    • adele says:

      itu abg kandung ye bkn abg angkat atau “abang” gitu2..hehe
      oklah, dah letak link cik Maza kt link exchange sy jgk..
      terima kasih sudi singgah blog ni..
      ada masa byk nnt sy luangkan masa di blog cik Maza..
      skrg benar2 kesempitan masa😀

  14. SobriMansor says:

    Salam perkenalan dan salam ukhwah dari saya

  15. captain says:

    salam,

    Sudah ada anak…anak captain sama umur dgn kamu juga..belum ada jodoh lagi..
    Datangx blog captain nanti..

    wasallam.😆

  16. musi says:

    pengalaman ilmu yang tulen n span style=”color:#ff6600;>sangat bernilai,

  17. Hadi Rofiee says:

    Salam perkenalan.

    Kahwin muda.. Tahniah. Didoakan kebahagian untuk sekeluarga. Ameen.🙂

  18. Sobri Mansor says:

    Suka main ping pong yer. Jon lawan main ping pong dengan SM. Sapa kalah kena belanja makan kentang goreng…. hehehehe….

    Ada bran?

  19. padin says:

    hehe salam kenal.. dah lama dok berlegar sini baru nak kenal2 dengan tuan tanah.. heh, ada persamaan di situ, aku pon suka kopi..😀

  20. Aya says:

    Comel rupanya adik Adele ni… :)… keep blogging Girl..

  21. Hansyitake~ says:

    salam kenal.
    sy pon baru je masuk usim last june
    tamhidi syariah n undang2.🙂

    nice to know akak. ^^

  22. En Razif says:

    Assalamualaikum wbt.

    Banyakkan usaaha merungkaikan mengenai Isu Faraid terutama sekali Permasaalahan tentang kurang minat atau kealpaan Masyarakat Melayu / Islam Malaysia tentang Harta Pusaka.

    Saya sebagai ‘practitioner’ selama hampir 8 tahun dalam bidang Harta Pusaka dapati, kombinasi-kombinasi faktor yang menyebabkan kurang minat.

    1. Sistem Pendidikan – Yang telah mengabaikan Ilmu ini.
    2. Dari faktor ‘pengabaian’ , kehidupan mencari rezeki berada dilandasan yang tidak boleh atau sukar diterjemahkan dalam urusan pencarian Harta apalagi untuk pentadbiran Harta Pusaka.
    3. Ditambah kepada itu, saban hari dan saban maklumat yang menjauhkan masyarakat dan terus mengelirukan.

    Teruskan penulisan ini.

    • adele says:

      Wa’alaikumussalam warahmatullahi wabarakatuh

      terima kasih En. Razif atas komen tersebut, jika ada peluang yang cerah, insyaAllah sy akan teruskan dgn bidang faraid ini..🙂

  23. Wira Chomel says:

    assalamualaikum..salam perkenalan. owh, dah last sem skrg..sama umur la kite ye..

  24. eko susilo says:

    Hi friend,
    Salam kenal penuh persahabatan dari indonesia🙂

  25. Cyza says:

    Salam perkenalan dari Cyza…

  26. samdaddycool says:

    Wahh.. rajin tu, part time blogging sambil menghabiskan degree (sambil jaga family?).. all the best!

  27. nazri says:

    susah nk jumpe pmpn suke men ping pong..kita blh share info ni..🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s