Semalam, Hari Ini dan Esok

Assalamu’alaikum

          Huda tak ada dekat rumah, tak tahu dia tidur rumah siapa, mungkin dia pergi bincang assignment PIL dan tidur di rumah classmatenya. Aku pun dah bincang assignment dengan group aku tadi. Dah capai kata sepakat, kitorang pun beredar dari CCH. Pergi makan. Balik rumah. Mengadap laptop. Tengok fesbuk kejap. Edit nota untuk test hari Selasa ni. Sarah dah tidur bersama mimpi-mimpi yang mengerikan untuk menghadapi hari-hari mendatang di sini.

             Semalam aku ada kelas admin. Tapi aku tak pergi pun sebab aku nak study untuk Company Law (alasan). Padahal aku malas nak bagi lecturer tu baca ‘reflective journal’ aku yang macam tak berapa nak siap. Entahlah, pada aku arahan lecturer tu macam tak masuk akal untuk tulis dalam buku tu sebanyak dua mukasurat setiap hari berkaitan subjek dia. Macamlah aku tak ada subjek lain sampai nak study setiap hari subjek dia. Aku dah buat kerja dia pun bersyukur tu.huhu. Kurang asam kan.

       Sesungguhnya kepala otak aku dah semakin padat, tepu. Perasaan yang semakin membosan dengan rutin harian yang menyesakkan. Lama-lama aku rasa aku boleh stress, boleh jadi tak betul. Tanda-tanda pun dah macam ada. Pelupa dan sebagainya. Sabar je lah.

This entry was posted in Bicara Hati, Kehidupan Peribadi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s