Mengejar Sempurna – Demascus

Assalamu’alaikum

Dalam hidup kita ni…boleh untuk mengejar yang sempurna, mengejar untuk menjadi sempurna tetapi sampai bila-bila kita takkan jumpa yang sempurna juga takkan menjadi sempurna..

Lama aku tak layan nasyid. Sejak kumpulan nasyid yang melambak bak cendawan tumbuh selepas hujan, aku jadi bosan sebab diorang ni sekadar nak bagi sedap telinga dengar. Tak sampai ke jiwa..Lagu ni Mirwana buat. Patutlah best. Aku memang minat Mirwana dulu kini dan selamanya.

Tolonglah dengar lagu ni.Tolonglah…

http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F26969619&show_artwork=true

Mengejar Sempurna

Alam kaku bagai diwarnakan
Putih hitam kelabu
Hingga tiba terbitnya mentari
Yang dihias pelangi
Melengkapi sebuah perjalanan
Kau dan aku bersamanya, seiringan

(chorus)
Berlari ke impian
Terbang ke puncak awan
Andai jatuh tersimpuh
Lantas kau hulur tangan
Bersama kita bangun
Teruskan kehidupan

Mengejarkan sempurna
Hingga capai angkasa
Namun kan hilang makna
Andainya kau tiada
Walau derasnya masa
Segalanya takkan berubah

(bridge)
Zahirnya ketetapan
Pasti akan ada pasang, pasti akan ada surutnya
Kala kita teruji, disitulah letak nya erti
Erti sebuah kesetiaan

This entry was posted in Agama dan Pedoman, Info dan Artikel, Kehidupan Peribadi and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Mengejar Sempurna – Demascus

  1. akubiomed says:

    Biarlah kita sama-sama mengejarkan kesempurnaan didalam beribadah.

  2. Juan says:

    sangat lama juga saya tidak mendengar nasyid, kekadang ada banyk juga lagu yg best yang saya x pernah dengar, memang manusia sentiasa ingin yang sempurna tp pada hakikatnya ia amat sukar,

  3. titan says:

    aii, layan nasyid la pula dia ni…🙄

  4. tehr says:

    Lirik yg bagus
    Mencari cinta dan kesempurnaan memerlukan keikhlasan dan pedoman
    Moga2 kita sentiasa di jalan yg lurus

  5. zool says:

    Memang menarik lagu ni..

  6. Demascus says:

    Terima kasih kerana sudi sharekan lagu kami kepada rakan-rakan anda. Sokongan anda sangat kami hargai🙂

  7. chii says:

    mirwana mmg terbaik..sm mcm chii gak..dulu kini dan selamanya..insya Allah suka dgn karya mirwana..lbih2 lagi abg akmal..lebih2 lagi mcm lagu sblm ni..permataku

  8. suri says:

    ingat maher zain hee…salah sangka pulak

  9. ohcikgu says:

    layannn..bukan selalu layan lagu macam ni kannn..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s