Tak Boleh Guna Buku Fotostat

Assalamu’alaikum

Semua orang dah start belajar. Aku je yang duduk bersimpuh lagi kat rumah ni macam tak ada kes je yang perlu dibaca. Macam tak ada assignment je yang nak kena dibuat? Mood ni masih melayang lagi, rindu-merindu suasana di Haramain. Bila makan nasi lemak kat sini rasa bergenang je air mata teringat makanan kat sana, setiap kali makan mesti ada timun rangup. Timun Malaysia tak rangup. Banyak air. Rindunya……Huwaaa

Cakap pasal tak boleh guna buku fotostat ni, setiap sem aku fotostat je buku undang-undang, tapi bukan bertujuan untuk mengedar semula, untuk tujuan peribadi tak apa. Kalau edar semula tu yang salah tu. Tapi kalau buku syariah aku tak sanggup nak fotostat, mungkin sebab buku agama..eheheh

Sem ini dengar cerita budak-budak kuliah aku cakap untuk subjek Public International Law, lecturer tak bagi guna buku fotostat, dia nak yang original jugak. Terpaksalah aku ikut abang aku pergi KL kejap lagi semata nak cari buku ni. Ikutkan hati memanglah malas rasa nak tidur je sebab badan letih lagi.

Takut lah pulak aku nak fotostat buku tu kan nanti tak dapat A pulak nanti. Padahal memang tak ada student pun yang pernah dapat A untuk subjek ni. Susah sangat ke?uhuuu

Jom layan lagu jiwang ni..Bestnya lah..Juan,cuba dengar.

This entry was posted in Info dan Artikel, Kehidupan Peribadi and tagged . Bookmark the permalink.

10 Responses to Tak Boleh Guna Buku Fotostat

  1. maza says:

    kalaulah ada voucher itu lagi, tontulah boleh digunakan.. kan kan kan..

    maza rasa buku tu mesti rahtus rahtus reganya.. kan kan kan..

  2. Juan says:

    Maybe subjek Public International Law ni susah, so lecturer galakkan guna buku original supaya ada semangat nak belajar bebetul dengan buku tu berbanding fotostat.
    Lagu kat atas tu saya x pernah dengar lagi, tp sedap juga lagu tuh, cuba dengar lagu ni plak (http://www.youtube.com/watch?v=IoRqI2h96SA)

  3. titan says:

    ohh..nak jiwang-jiwang pula ye.. 😈

  4. iza says:

    Assalam…
    Masa belajar dulu rasanya ada sekali kot beli buku mahal ratus ringgit…yang tak dapat dilupakan, ada juga beli buku paksa rela sedangkan buku tu tak guna pun. sekadar membantu pensyarah habiskan stok…ramai yg tak puas hati dengan pensyarah tu..

  5. lazaac says:

    nak berjiwang ngan wan jer…jeles den… muehehe… 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s