Baru Belajar Chatting Facebook

Assalamu’alaikum

Mak ayah korang pandai berfesbuk? eheh. Umi saya pandai. Ayah saya tapandai. Tapi dia pandai baca blog Biaqpila, Tukartiub, Public Gold, KFH dan macam-macam lagi. Ayah selalu jeles bila umi main fesbuk. Umi add anak-anak dia sahaja. Orang lain dia taknak add sebab dia risau nanti dia terleka di dunia ini sebab bila dah ramai friends nanti dok borak dengan friends je.haha. Umi layan fesbuk pun waktu malam je. Lepas dah solat maghrib biasanya.

Idea untuk buatkan akaun untuk umi dan ayah (berkongsi) datangnya daripada abang aku sebab nak memudahkan update daripada blog-blog kesukaan beliau seperti Ustaz Azhar Idrus, Prof Muhd Kamil, Ustaz Zaharudin dan sebagainya.

Malam tadi kitorang belajar bab chatting. Macam ni lah jadinya. Main taip je nak bagi mahirπŸ˜€

This entry was posted in Kehidupan Peribadi and tagged , . Bookmark the permalink.

15 Responses to Baru Belajar Chatting Facebook

  1. Mama Murai says:

    Oh… patutlah huruf berterabur, ingatkan virus manalah yang hantar spam kat FB chatbox tu.

  2. Amry says:

    sejuk mata aih masuk blog ni….putih bersih…. πŸ˜‰
    mak ayah tak tahu main facebook..tak tahu pun apa kebenda facebook tu..tapi bila adik buka facebook tunjuk gambar2 sedara bukan main seronook lagi…yer lah dulu tengok kat album sekarang tengok kat komputer πŸ˜‰

  3. chatting facebook nie boleh buat kita terleka..
    nanti dah terleka.. kesian kat laki/isteri ngadap dinding je..πŸ˜€
    saya plak kat facebook… promote blog je kat fan pages…

  4. titan says:

    huh..cakap bahasa apa tuu..tak faham. 😈

  5. zulkbo says:

    salam..
    erkk..terkedu jap..
    ermm..ayah saya dengar talipon
    pun boleh terbalik..tak tahu
    langsung dunia siber nih..
    apa acc Mak..nak add nih!πŸ™‚

  6. bardboo says:

    ini baru betul menggunakan teknologi..hehe..wah blog dah berwajah baru ye…

  7. faizfakhirin says:

    hhahhaa..tapi for da future…it should be…for new generation, they should know anything on the internet…nantikn kena tipu oleh anak2 anda..

  8. akubiomed says:

    Saya akaun Facebook pun tak ada. Kalau hendak hubung orang tua dengan Skype sahaja dapat atuk dan nenek lihat wajah cucunya.

  9. tehr says:

    Gunakan kecanggihan teknologi dengan sebaiknya
    Syabassebaiknya

  10. chii says:

    mak chii ada gak fb..tp dia x buka pn..anak2nya yg tlg handle..eheh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s