Orang Gaji Sambilan

Assalamu’alaikum

Selamat berkerja buat mereka yang berkerja hari ini. Mesti ada yang malas-malas ni sebab monday sickness tu biasalah tu kan. Aku yang student ni pun selalu rasa macam tu pagi isnin. Kadang-kadang aku meyakinkan diri sendiri bahawa aku demam untuk dijadikan alasan pada diri untuk tidak pergi ke kuliah. Malas punya pasal.

Hari ini aku akan keluar untuk bekerja sebagai orang gaji sambilan. Bayaran diambil mengikut jam. Aku nak buat banyak-banyak jam boleh dapat banyak kan?πŸ˜€ Kalau aku larat aku pergi rumah orang lain pulak esok.

Pahtu aku nak beli lampu tidur, habiskan baucer buku, beli bateri camera lagi satu berserta external charger. Okeh, sekianπŸ˜€

This entry was posted in Kehidupan Peribadi and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

28 Responses to Orang Gaji Sambilan

  1. akubiomed says:

    Boleh jadi baby sitter tak?πŸ™‚

  2. shraqs says:

    Buat area mana tu?

  3. zulkbo says:

    salam Adilah..
    ermm..moleklah tu..
    rajin-rajinkan lah diri anda
    tak lama dah nak jadi isteri
    orang..pagi lagi dah nak kena
    bangun masak sarapan kan?

  4. tehr says:

    Ringan tangan berat perut
    Kata orang2 lama

  5. Pingback: Ok. Apa itu Acai Berry? | EarnCent.com

  6. ohcikgu says:

    tak baik malas-malas.. πŸ˜‰

  7. lydiamiza says:

    salam adele, bila monday je mmg semua akan rasa mcm tu.lama sis tak rasa begitu sbb dulu duk ganu mula hr ahad, duk sini pun ahad so tak leh join monday sickness..hehe.

    p/s :sis nak blk m’sia terus april ni. ada apa2 nak kirim?nnt email sis ye klu ada apa2 yg nak kirim

    • adele says:

      salam kak..akk asal ganu ke? eheh.

      tp sian jgk org pantai timur ni..ahad smua org cuti diorg dah start keje/sekolah..hihik

      wah,best ni..boleh2..sy pk2 dulu mlm ni nnt sy email!πŸ˜‰

  8. suri says:

    jaga anak org kre anak jiran heee…

  9. suri says:

    nampk tulis entri ini cam terkejar2 jer huhu.ada org tgu ke kt luar heeeee

  10. maza says:

    oh boleh datang rumah maza, kasi basuh kereta dan sapu sampah satu kali, mau?

    hehehehehe

    πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€

  11. hafizmd says:

    wah….bagus2…mmg amalan yg mulia ni..
    ingat area UIA…leh tolong2 anak2 sekali..hehe

  12. Mama Murai says:

    Mesti akak bagi RM20 sejam kan? Kalau dapat kerja sampai 10 jam sehari kan masyuk… latihan industri tak buat lagi ke Adele?

    • adele says:

      RM15..hehe..10 jam tak larat lah mama..semalam pun balik rumah je memang nak tercabut lutut ni..almaklumlah, orang tak biasa bekerja berat..huhu

      latihan industri lepas habis tahun 4 nak masuk tahun 5..sekarang baru nak masuk sem 2 tahun 4..πŸ™‚

  13. Siti_btp says:

    Assalamu’alaikum,

    Rajinnya adik jadi pembantu rumah,
    Blh tolong akak tak, jaga 3 org anak OKU akak…..
    Setengah hari pun jadilah….
    Perangainya pglah blog akak ok TQ..😳

  14. titan says:

    takpe..kena buat latihanla dulu. kahwin kang nanti senang…πŸ˜‰

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s