My First Words

Assalamu’alaikum

When I had chosen law as my course years back, I used to jot down all the legal terms in my 555 book note. They are the basic words in legal area that I need to bear in my mind. But when I began to blend them years later, I put this tiny book aside (macam dah bagus) and today I found it back. (Apesal macam susah je nak cakap BI ni.Menci lah).

Haa, tengoklah tu. Defendant pun aku tak tau apa benda? Ingatkan ayam ke. Apa ke. Rupanya orang yang disaman dalam kes sivil. Lawyer pun aku tak tahu dulu apa maksudnya, Judge apatah lagi.😀

Oklah..sekian terima kasih🙂

This entry was posted in Info dan Artikel, Kehidupan Peribadi and tagged , , . Bookmark the permalink.

22 Responses to My First Words

  1. jungRara says:

    woahhh~
    saya lg x tau pe term2 tu..huhu

  2. padin says:

    yang pasti, sekarang ni semua tu da dalam kepala ye tak? hee,

  3. zulkbo says:

    salam..
    banyak makan belacan, budu,
    tempe,kadangkala cencaluk
    menjadikan keras lidah nak
    berspeaking English..he he..

    selalunya bila dah kerja..selalu
    bercakap pasti akan terbiasa🙂

  4. titan says:

    ouhchh..pedih mata baca tulisan lutsinar pagi buta ni..😡

  5. maza says:

    heheh.. It really remind me. I was doing the same thing, written in the piece of papers. It all about to mastering English. But after a few decades yet I still unable to mastering the language. Sohihlah, maza tak der bakat.. hehehe

    😥 😥 😥

  6. Ridhwan says:

    hehehe….. adilah, ni task mase kite tamhidi kan…… hahahha….. aku tak ingat dah amne aku letak buku tue……. fav. word time tue adalah: “actus reus non facit mens rea”… hehehe

  7. suri says:

    masa sekolah menegah ada buat benda alah ni depan himpuna pelajr2 tingkatan 1 sampi ting 5..pastu pakai mikerofone malu gila ar..

  8. suri says:

    ada berapa byk perkataan tu?

  9. Wan Gerrard says:

    saya tau hakim je, orang yag selalu pakai rambut warna putih dalam mahkamah 😛

  10. ohcikgu says:

    besarnya tulisannn..

  11. chii says:

    bagusnya..mmg akan ingt sampai bila2 la kalo take note camni..
    sama gak kalo nak blaja bhs inggeris kan =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s