Manusia Jahat

Assalamu’alaikum

Inilah contohnya manusia jahat dan tak berakal. Pagi tadi kami sekeluarga digemparkan dengan bumper kereta yang pecah tiba-tiba. Ada pulak troli Tesco kat sebelah tu. Macamanalah agaknya troli tu dibawa dari Tesco yang berjarak lebih kurang 2km tu?😕

Aku rasa yang buat benda ni budak-budak jahat yang macam burung hantu malam-malam tak tidur tapi buat jenayah. Kesian kat ayah, tiba-tiba kena keluar duit untuk baiki kereta pulak. Aku nak tolong, mana lah aku ada duit. Semoga orang yang tak bertanggungjawab ni terima balasannya kerana bertindak menganiayai orang yang tak bersalah….

This entry was posted in Info dan Artikel, Kehidupan Peribadi and tagged , . Bookmark the permalink.

20 Responses to Manusia Jahat

  1. zulkbo says:

    salam..
    kesian kat ayah kan?
    nakal betul budak yang buat tu
    nak kena “titik” tangannya nanti

  2. Miss Yati says:

    Kesian kat ayah. Semoga Allah bukakan hati dan temukan jalan yang lurus untuk budak-budak tu. InsyaAllah semoga mereka pun berjaya macam kita. Amin 🙂

  3. Syarih says:

    ermm…perkara yang sangat menyakitkan hati…pernah sekali parking tapi lepas dua hari baru nampak bumper depan dah kena sesek dengan bumper kereta besar seperti hilux…

  4. titan says:

    troli itu tidak jahat. 🙂

  5. Norasikin says:

    saya pun menyirap darah kalau kena mcm tu. Memang tak de masa depan punya budak2

  6. rahman says:

    saya pernah nampak org tolak troli sampai rumah.. lepas tu biar jer kat tepi jalan.. perangai macam org tak pegi sekolah

  7. chii says:

    nak kena sunat skali lagi nampaknya budak2 nakal tu…😮

  8. Hadoiii..sekali bumper baru tukar cat baru maunya RM300..anak saperlah yang duk suka pedajal kete orang ni..ish..kalo aku dapat mau je aku sumbat dalam troli tu..👿

  9. maza says:

    wah! keta Honda itu pernah menjadi idaman maza.. nak tumpang volleh?

    hehehehe

    😀 😀 😀

  10. tehr says:

    ni mesti mereka balik naik troli ni
    dah tu tak tau nak drive macam mana
    tu yang langgar kereta tu
    huhu

    elok kurung je dalam troli

  11. akubiomed says:

    Sukar percaya troli mampu merosakkan bumper kereta. Sekurang-kurang kalau gentleman tinggalkan business card untuk tuntutan ganti rugi.

  12. hafizmd says:

    1. Terbang lagi duit nak repair.
    2. Terbang lagi pahala yg kita kumpul dek budak2 nakal ni….huhu
    3. Tp, sama2 kita doakan moga si pelaku ni insaf dan tak buat lagi…ameen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s