Wanita yang suka melayan ramai lelaki, tidak sesuai dijadikan isteri..

https://www.facebook.com/rindokblog

Baru minggu lepas aku menzahirkan luahan rasa pada seorang teman bahawa malangnya seorang lelaki yang bakal beristerikan perempuan yang banyak melayan lelaki di luar pengetahuannya. Walaubagaimanapun, perkara ni dah menjadi fenomena biasa dalam kalangan kawan-kawan aku di dunia kampus ni. Ada yang dah nak kawin, dating dengan lelaki lelaki lain punyalah ramai. Mungkin nak enjoy sebelum kawin? Ada pulak yang pantang berkenalan dengan lelaki, terus dijadikan kekasih gelap dan dan sebagainya. Maka, betullah kata-kata ustaz Azhar ni. Bercinta biarlah bermatlamat.huhu

Sumber gambar : Rindok Blog

This entry was posted in Album dan Video, Info dan Artikel, Kehidupan Peribadi and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Wanita yang suka melayan ramai lelaki, tidak sesuai dijadikan isteri..

  1. lydiamiza says:

    baru tak sampai 5 minit jumpa kata2 ni kat fb tadi…mungkin ustaz nampak wanita bermesra kat dlm lrt kot?

  2. akubiomed says:

    Bagaimana hukum wanita melayan rangkaian sosial maya? Adakah sama jatuh hukumnya?

  3. Juan says:

    ni entry ilmiah nih, good

  4. zulkbo says:

    salam..
    berkawan biarlah ramai..
    berkasih pada yang satu (ALLAH)
    bergaul biarlah ramai..
    pantang larang, halal haram
    perlu ada sebagai batas
    kehidupan…

  5. bardboo says:

    saya ada kawan yang seperti ni…jawabnya, cuma teman tapi mesra…hurm, taktahu la nak cakap apa lagi kat orang yang ada pemikiran macam ni

  6. tehr says:

    betul
    nak buat apa ke, bercinta ke
    biar la ada matlamat jangka panjang

  7. Chipcoklat says:

    btul tu… tak sesuuuaaaiiii….itu namanya sosial…perempuan sosial ni.. payah nak jaga…(upsss…btul ke..sorry kalo salah)

  8. Lelaki yg suka layan wanita lak? tak sesuai jadi kan hubby?😀
    Apa2 pon pandangan ustaz harus dihormati… Insya-allah rumahtangga kekal bahgia.

  9. ciksembang says:

    rasanya kalau layan ramai lelaki dilaman sosial dengan niat tak elok sama jelah hukumnya..

  10. titan says:

    ramai perempuan memang macam tu..huhu.. 😈

  11. salam..
    alhamdulillah..
    harapan saya memahami
    insan bernama wanita..

  12. mmg risiko sgt tinggi ngan wanita suka melayan byk lelaki nie…
    bila dah jadi hobi.. nanti dah kawen… ketagih nak buat lagi…

  13. Mekar says:

    ala-ala playgirl la nih 😐
    Agaknya dia amalkan “Berkawan biar 1000, berkasih biar 1” 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s