Cara-Cara Bermain Bola Jaring

Assalamu’alaikum

Ahaha. Tak ada keje sangat ke nak ajar orang main bola jaring? Takpelah, adik-adik yang masih keliru dengan permainan ni meh akak ajarkan cara-cara bermain bola jaring. Tapi sebelum tu aku nak cerita pengalaman aku bermain bola jaring. Aku bermain bola jaring sejak dari darjah 6 lagi, masuk sekolah menengah pun aku masih main lagi (dalam pada masa yang sama aku main pingpong juga-samarata). Position yang aku selalu main tidak lain tidak bukan adalah Goal Attack (GA) dan Goal Shooter(GS), sesuailah dengan ketinggian aku sehingga aku pernah dinobatkan sebagai Sharp Shooter masa aku tingkatan 5 antara sekolah-sekolah di daerah Hulu Langat. Masa tu memanglah bangga sebab aku kecil lagi sekarang dah tahu kalau berbangga tu dosa, jadi aku tak bangga dah. Semuanya kenangan silam. Masuk universiti aku main bola jaring untuk fakulti, untuk MASUM aku pernah terpilih untuk training tapi akhir sekali aku pilih pingpong sebagai bidang aku. Lagi puas!

panduan bermain bola jaring

Last aku main bola jaring untuk fakulti wakil lecturer. Nasib baik menang.ahaks

Cara-cara bermain bola jaring adalah seperti berikut ——->>>> Dengar cakap jurulatih, training selalu insyaAllah berjaya. (malas pulak nak taip panjang-panjang)

Aku tulis entri ni pun sebab keyword ni ha..ahahaha :D

About these ads
This entry was posted in Info dan Artikel, Kehidupan Peribadi, Sukan dan Rekreasi and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

23 Responses to Cara-Cara Bermain Bola Jaring

  1. miera says:

    ajaran yg terbaek..ley jd cikgu cth ni..ahaha

  2. titan says:

    eleh. senang aje main bola jaring ni. Tak susah pun..

  3. bardboo says:

    GA dan GS…susah tu! saya selalu jadi WD je dulu..hehe…tapi lepas tu beralih arah dari bola jaring ke futsal pulak…pun jadi defender gak..huhu..

  4. Juan says:

    ooo camni rupanya seo, :cool:

  5. padin says:

    hmm bila di kenangkan zaman sekolah hampeh je, huu tak pernah jadi wakil apa2..

  6. lazaac says:

    untung ler pandai main bola jaring… :p

  7. zulkbo says:

    salam Adilah..
    saya tak pernah main lagi game nih
    rasanya tak layak kut..? :x

  8. akubiomed says:

    Permainan wajib bagi wanita. Lelaki apa lagi bola sepaklah .:-)

  9. maza says:

    ajaran yg lengkap, pastinya tidak sesat lagi menyesatkan.. dan boleh berjaya..

    hahahaha

    maza pun pernah main bola jaring juga tau!. tapi taklah berubah menjadi lelaki yg auw! auw! auw!

    :lol: :lol: :lol:

    • adele says:

      sy tak mengajarkan ilmu yg sesat..

      oklah,tgh mmbayangkan mcmana maza main bola jaring..owh, mcm tarian kuch2 hota hai rupanya. :D :D :D

  10. Miss Yati says:

    Lama tak main bola jaring. Dulu kedudukan yati antara GK, atau GD. Sekali kena bola dushh atas muka. Berpinar sekejab. Kenangan sungguh.

  11. ciksembang says:

    masa sekolah selalu jadi centre.. sebab pendek

  12. Mekar says:

    Ketinggian sya tak berapa cukup utk bermain permainan ini :lol:

  13. sukan favourite kawe masa tingkatan enam dulu he he.. don’t know why.. mungkin sebab dari darjah satu sampai tingkatan 5 tiada tiada cewek dalam kelas, so tiada ler permainan bola jaring nie ;-)

  14. chii says:

    semua position chii pernah main..tp slalunya GS ngan GA..tp paling x best kalo kena jd center..ehehe..penat sehh :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s